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Ces brioches romaines fourrées à la crème vanillée sont de vrais petits nuages gourmands.

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Recette

Roasted turkey leg with spiced honey

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Guy Ravet

Guy Ravet est le chef exécutif du Grand Hôtel du Lac à Vevey. Président des Grandes Tables de Suisse, il a décroché 17 points d'emblée.

Ingrédients
 
Préparation

Ingrédients

1 turkey leg

 

Brine 

200 cl water

135 g salt

65 g sugar

5 g ground cumin

5 g ground coriander

5 g paprika powder

2 g ground nutmeg

 

Glaze 

5 cl soy sauce

5 cl olive oil

50 g honey

20 g ketchup

5 g paprika powder

1 g piment d’Espelette

Grand Hôtel du Lac

Emotions par Guy Ravet

Rue d'Italie 1

1800 Vevey

+41 21 925 06 06

www.ghdl.ch

Préparation

  1. Combine all the brine elements in a pot and bring to a boil, set aside and let cool completely. When cold, add the turkey leg making sure it’s fully soaked. Put in the fridge for at least 12 hours.
  2. The next day, remove the turkey from the brine, rinse with water and dry with paper.
  3. In a pan, heat some oil and and the turkey on the skin side, get a nice coloration and turn it, deglaze with white wine and bake in the oven at 180°C for 75 minutes.
  4. For the glaze, combine all the elements.
  5. After 75 minutes of baking, start brushing the turkey with the glaze and continue baking for another 15 minutes at 160°C, adding glaze every 5 minutes. Remove from the oven and let it rest for at least 20 minutes before serving.
Guy Ravet, Grand Hôtel du Lac, Emotions par Guy Ravet, Vevey
Mots-clésOffice des Vins VaudoisOVVviandeLes Grandes Tables de Suisse Guy RavetErmitage des Ravet
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